Facebook

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ "ΔΑΚΡΥ ΟΙΝΟΥ", MERLOT, ΑΣΥΡΤΙΚΟ, CABERNET SAUVIGNON, ΑΓΑΠΩ, ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ, CHARDONNAY και...ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!!! ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 8161 777 ΚΑΙ 6944 313964, 6945 484691

Αμπελώνας Βακιρτζή

Καλώς ήρθατε στον "αμπελώνα μας"!
Εδώ, θα μπορείτε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να “γευτείτε” τα κρασιά μας, μαζί με λεπτομερείς  πληροφορίες γι’ αυτά, από την καλλιέργεια των αμπελιών μας, μέχρι την στιγμή της εμφιάλωσης και της αποθήκευσης.
Με την ιδιαίτερη φροντίδα και υπογραφή του ιατρού-οινοπαραγωγού Παναγιώτη Βακιρτζή, θα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα ενδιαφέροντα νέα για τους τύπους κρασιών, την ευεργετική δύναμη που ασκούν στον οργανισμό μας, τις εκθέσεις που διοργανώνονται με αυτό το θέμα, αλλά και πολλά άλλα, που θα σας κάνουν σίγουρα να μάθετε το κρασί “εκ των έσω” και να το εισάγετε, σαν συνήθεια με σκοπό την υγεία, αλλά και την τέρψη, στην καθημερινή σας “διατροφή”.
Φυσικά, με το απαραίτητο μέτρο, αλλά και την ολοκληρωμένη γνώση -τώρα πια- που θα σας μεταλαμπαδεύσουμε με φροντίδα και υπευθυνότητα.
Βήμα-βήμα και μεθοδικά, θα ξετυλίξουμε για εσάς το νήμα που θα σας οδηγήσει στον κόσμο του κρασιού, έναν κόσμο μαγευτικό, αν μη τι άλλο! Θα μάθετε πώς να επιλέγετε το καλό κρασί και τον πολιτισμό που το περιβάλλει, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Όπως πολλοί πριν από εσάς και εμάς, αφανείς και διάσημοι, αφού…“Το κρασί είναι το μεγαλύτερο πολιτισικό επίτευμα στον κόσμο”,  σύμφωνα με τον Έρνεστ Χεμινγουαίη!
Ακόμη, θα σας ξεναγήσουμε στον ιδιαίτερο κόσμο των δικών μας κρασιών, που θα μπορείτε να γευτείτε κυριολεκτικά από επιλεγμένα σημεία διανομής που θα σας κοινοποιούμε διαρκώς και μέσα από το ίδιο αυτό site.
Έτσι, …με την ελπίδα να προσθέσουμε μια γευστική νότα χαράς στην ζωή σας και να σας κάνουμε φίλους μας, πιστεύοντας και εμείς ότι: 
 ”Η παραγωγή κρασιού είναι μια επιδεξιότητα. Η παραγωγή καλού κρασιού είναι τέχνη!”
(Robert Mondavi, “Harvests Of Joy,” Αυτοβιογραφία”)…,              αλλά και ότι…
"Η ανακάλυψη ενός κρασιού είναι μεγαλύτερης αξίας από την ανακάλυψη ενός αστερισμού...άλλωστε, το σύμπαν έχει πλεονασμό αστεριών..." Benjamin Franklin

Ενώ για το κρασί, ο δρόμος είναι ακόμα ανοιχτός, γεμάτος εκπλήξεις και δημιουργική ευεξία, ένας δρόμος που -ειδικά στην Ελλάδα- αδιάσπαστα συνεχίζεται ένδοξος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σε αυτόν τον δρόμο, σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί, για να βάλουμε γεύση και χρώμα στις στιγμές που είναι απόλυτα δικές μας.
Και να θυμάστε ότι, κάθε στιγμή έχει το δικό της κρασί! Εις υγείαν!
Παναγιώτης Νεόφ. Βακιρτζής, Ιατρός-Παθολόγος, Οινοπαραγωγός


Και να πώς ξεκίνησαν όλα...
Περισσότερα...
"Φυτέψαμε το πρώτο μας αμπέλι, βγάλαμε το πρώτο μας κρασί, μαγευτήκαμε.
Συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη και μεράκι, την παραδοσιακή καλλιέργεια των αμπελιών μας και την παραγωγή χειροποίητων ποιοτικών κρασιών, με ιδιαίτερη σημασία στην καλλιέργεια."
Παναγιώτης Βακιρτζής 

Η Φιλοσοφία μας...
"Ανάδειξη του παραδοσιακού ποιοτικού κρασιού ως ιδανικού συντρόφου της καθημερινότητας και βασικού στοιχείου της ελληνικής διατροφής".
Δεν χρησιμοποιούμε ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Η φυτοπροστασία γίνεται μόνο με θειάφι, τις κατάλληλες στιγμές, και η καταπολέμηση των ζιζανίων με οργώματα και τσαπίσματα.
Δεν χρησιμοποιούμε λιπάσματα, εφαρμόζουμε μόνο χλωρή λίπανση με αμηψησπορά βίκου και κοπριά.
Παραδοσιακή καλλιέργεια με βλαστολογήματα, ξεφυλλίσματα και κορυφολογήματα.
Αυστηρά μικρή παραγωγή, περίπου 700Kg σταφυλιών στο στρέμμα για καλύτερη ποιότητα.
Τρυγητός την κατάλληλη στιγμή της πραγματικής ωρίμανσης των σταφυλιών.
Οινοποίηση μέσα στον αμπελώνα, με σύγχρονες μεθόδους.
Ωρίμανση σε δρύϊνα, γαλλικά βαρέλια στην κατάλληλα κλιματιζόμενη κάβα μας.
"Ρωτήστε τον άνεμο, το κύμα, το αστέρι, το πουλί, ό,τι φεύγει, ό,τι ανασαίνει, ό,τι κυλάει, ό,τι τραγουδάει.
Τι ώρα είναι;
Κι ο άνεμος, το κύμα, το αστέρι,το πουλί
θα σας απαντήσουν.
Είναι η ώρα να μεθύσετε από κρασί, από ποίηση, από αρετή ή από έρωτα, όπως προτιμάτε..." Σαρλ Μπωντλαιρ




Κρασί και υγεία


Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν τα ευεργετικά οφέλη της λογικής χρήσης του κρασιού.
  • Το "Γαλλικό παράδοξο" είναι το γνωστό φαινόμενο που πρώτα παρατηρήθηκε στη Γαλλία, όπου ενώ οι άνθρωποι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τυριών και άλλων λιπαρών στη διατροφή τους, εν τούτοις έχουν χαμηλό ποσοστό καρδιακών προβλημάτων σε σύγκριση με αυτό που θα αναμενόταν. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην ήπια μέχρι μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού που παρατηρείται σε συστηματική βάση στη Γαλλία.
  • Η Μεσογειακή Διατροφή, που περιλαμβάνει τα δημητριακά, τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψάρια, το ελαιόλαδο και αναπόσπαστο κομμάτι της αποτελεί η λήψη καθημερινά 1 έως 2 ποτηριών κρασιού σε κάθε γεύμα, ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εμφραγμάτων και καρκίνου, συντελεί στην καλή λειτουργία του εντέρου και προσφέρει αξέχαστες και, ταυτόχρονα, ολιγοθερμιδικές γαστρονομικές συγκινήσεις.
"Το κρασί παρηγορεί τους λυπημένους,
αναζωογονεί τους γέροντες, 
εμπνέει τους νέους, κάνει τον κουρασμένο
να ξεχνάει τον μόχθο του." Λόρδος Βύρων.


Ο αμπελώνας μας στη Βοιωτία, στους πρόποδες του Πτώου Όρους, ανάμεσα στην Υλίκη και την Παραλίμνη, απλώνεται σε έκταση 45 στρεμμάτων.
  • Το μικροκλίμα της περιοχής με τους ήπιους χειμώνες, τις συχνές βροχοπτώσεις και τις νυχτερινές αύρες, που δροσίζουν τα   κλήματα    τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ιδανικό για την αμπελοκαλλιέργεια.
  •    Η κλίση του εδάφους και ο προσανατολισμός του αμπελώνα, σε συνδυασμό με το ελαφρύ αμμουδερό χώμα, οδηγούν σε τέλεια αποστράγγιση και παραγωγή υψηλόβαθμων σταφυλιών με πλούσια αρώματα και καλές οξύτητες.


Οι ποικιλίες μας
Οι ποικιλίες που επιλέξαμε να καλλιεργήσουμε είναι:

Cabernet Sauvignon, Merlot, Tannat, Grenache Rouge, Chardonnay, Gewürtztraminer, Λευκό Μοσχάτο, Ασσύρτικο, Ροδίτης
Το κρασί είναι ταξείδι...
το κρασί είναι μύηση στον μύθο και την ιστορία